Op een kampvuur of een barbecue kan je allerlei lekkere hapjes maken.
- probeer eens popcorn te maken
- of pel een banaan, leg hem in aluminiumfolie en doe er een blokje chocolade bij. Vouw de folie dicht en leg de banaan bij het vuur. Als hij zacht is geworden is het een heerlijk hapje.
- warm hapje van appel en peer. Schil de appel en stoofpeer. Snij het door de helft en haal het klokhuis eruit. Bestrooi het fruit met flink wat suiker en kaneel en pak het in met aluminiumfolie. Leg het tussen de gloeiende kooltjes en vergeet tussendoor niet te draaien!
- warm hapje van aardbei en banaan. Was de aardbeien schoon en haal het kroontje eraf. Doe er flink wat poedersuiker op en wikkel deze in het aluminiumfolie. Leg deze tussen de warme kooltjes, maar niet te lang! De banaan snijd je voorzichtig in de lengterichting door (dus met de schil erom heen), maar niet door de onderste schil! Vouw hem voorzichtig een stukje open en strooi daar flink wat poedersuiker in. Vouw hem weer dicht, en wikkel het in een stuk aluminiumfolie. Leg het op de warme kooltjes, even wachten. Klaar.
Smakelijk eten!
Nodig: barbecue, aluminiumfolie, appel, stoofpeer, suiker, kaneel, bananen, aardbeien, poedersuiker, chocolade en pof mais (voor de popcorn)