Gesloten met Pinksteren

29-05-2020


Het Landelijk Bureau is 2e pinksterdag gesloten

Uitnodiging interactieve webinars

28-05-2020


NOC*NSF nodigt je graag uit om ‘online’ gratis deel te nemen aan webinars die door NOC*NSF zijn opgesteld. Ze gaan in op actuele issues die in deze tijd van belang zijn voor de vereniging. Tijdens de webinars krijg je al direct handvatten mee, zodat je na deelname meteen aan de slag kunt.  Ze bieden twee webinars aan met de volgende thema’s:  

Webinar 1 - Financieel gezond de crisis door 
Datum - donderdag 11 juni, 20.00u tot 21.30u 
Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kan je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten?  
Olv Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport)  

Webinar 2 - Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten 
Datum - woensdag 10 juni, 20.00u tot 21.30u 
Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden, juist in deze tijd? Hoe kun je toch contact houden, je leden iets bieden en daarmee je leden behouden? 
Olv Danny Meuken (procesbegeleider en dagvoorzitter bij Made2Sport) 

Je kunt je via onderstaande links aanmelden voor beide webinars. Het is mogelijk om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. Aanmelden kan tot uiterlijk één dag vóór het webinar. 

Na aanmelding krijg je van NOC*NSF een link toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de desbetreffende webinar. Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jouw vereniging zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk. 


Zomerkamp

28-05-2020


Deze week is door de samenwerkende jeugdorganisaties in overleg met de instanties een conceptprotocol opgesteld. De belangrijkste vraag is hierbij of tijdens een kamp de anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en de begeleiding gehandhaafd moet blijven. De overheid heeft gevraagd aan te geven hoe de sector denkt dat dit mogelijk en verantwoord is.

Het protocol voor de zomerkampen in 2020 heeft als vertrekpunt het belang van kinderen en jongeren. Natuurlijk betekent op kamp gaan volgens een protocol dat er beperkingen zijn. Deze zomer wordt anders dan iedereen gewend is.

Het streven is dat dit op korte termijn in het OMT besproken kan worden, waarna er in de week van 8 juni duidelijkheid gegeven wordt aan de zomerperiode. En dus ook voor de zomerkampen. We beseffen ons dat de zomerkampen om de hoek staan en de voorbereidingstijd steeds korter wordt. We hopen op je begrip, omdat het nu langer d uurt tot er duidelijkheid is voor de zomerkampen. Veel hangt af van de uitkomsten van het volgende OMT en de nieuwe noodverordeningen.

Kaderschouw 2020 —> 2021

26-05-2020


De Kaderschouw wordt verzet naar volgend jaar. Dit is een gezamenlijk besluit van het Landelijk Bestuur Jong Nederland en Jong Nederland Harmelen. 
Hou alvast het weekend van 25-26 september 2021 vrij!

Even voorstellen

26-05-2020


Hoi allemaal! Mijn naam is Sacha en ik werk sinds 1 mei 2020 bij het Landelijk Bureau Jong Nederland. Het leek me goed om me even kort voor te stellen! 

Ik ben opgegroeid in de Bommelerwaard (Gelderland), maar ik woon momenteel in Tilburg, waar ik ook mijn bachelor in sociale wetenschappen heb gevolgd. Na die studie heb ik een paar jaar in het buitenland gewoond: twee jaar in Zweden en een jaar in Griekenland. Tijdens mijn studie in Zweden ben ik in aanraking gekomen met jongerenwerk via Erasmus+, het uitwisselingsprogramma van de Europese Unie. Via Erasmus+ kreeg ik vervolgens ook de mogelijkheid om een jaar vrijwilligerswerk te doen bij een jongerenorganisatie in Griekenland. Daar werkte ik vooral met online media, maar hielp ik ook bij activiteiten van verschillende lokale organisaties. 

Toen ik vervolgens terugkwam naar Nederland, wilde ik graag betrokken blijven bij het jongerenwerk en me bovendien inzetten voor maatschappelijke organisaties in Tilburg. Toen ik de vacature voor sociaal cultureel werker bij Jong Nederland zag was ik dan ook meteen enthousiast! Hoewel ik nog niet bekend was met Jong Nederland voordat ik op deze baan solliciteerde, ben ik erg blij dat ik me nu voor deze mooie organisatie in mag zetten. Ik heb er zin in!

Bericht Landelijk Bestuur Jong Nederland

23-04-2020


Het Landelijk Bestuur heeft vanmiddag een mail gestuurd naar de secretarissen van alle afdelingen. Je kunt de brief ook hier lezen.

Idee 1 2020

02-04-2020


Deze week wordt Idee 1 van 2020 bezorgd. Ben jij ingeschreven als leiding, maar ontvang je Idee niet, laat ons dit dan weten via idee@jongnederland.nl. Mail ons ook als Idee op het verkeerde adres bezorgd wordt of als jullie 2 exemplaren op 1 adres ontvangen en 1 exemplaar voldoende vinden.

In deze Idee staan verwijzingen naar activiteiten waarvan we inmiddels weten dat die niet doorgaan. We hopen van harte dat alle Jong Nederland activiteiten snel weer opgepakt kunnen worden.


Bericht Landelijk Bestuur Jong Nederland

26-03-2020


Het Landelijk Bestuur heeft vanochtend een mail gestuurd naar de secretarissen van alle afdelingen. Je kunt de brief ook hier lezen.

Zwerfweekend afgelast

24-03-2020


Met de aanvullende maatregelen van het kabinet in de aanpak van het coronavirus, kan het Zwerfweekend 2020 helaas niet doorgaan. We nemen binnenkort contact op met de ingeschreven deelnemers.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 37