Jong Nederland spelboekjes


Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie die het belangrijk vindt jeugdigen te laten spelen. Via het spel bevordert Jong Nederland het respect voor mensen, het leven en voor de natuur. Het spelen van een spel schept voorwaarden om bij jeugdigen een houding te ontwikkelen waarbij ieder mens uniek, onvervangbaar en waard is om gerespecteerd te worden. Spelen is een wezenlijk onderdeel van het leven.

Tijdens het spelen ontdekt het kind de ander, de wereld en vooral zichzelf. Spelen betekent ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. Spelen is leren leven. En spelen is vooral leuk!

Jong Nederland brengt met enige regelmaat spelaanbod uit. De spelboekjes worden gemaakt voor iedereen die, beroepsmatig of in zijn vrije tijd, met kinderen werkt. Natuurlijk zijn de boekjes ook voor ouders.

Nieuw: Sportspelen!


Sportspelen! is een boekje boordevol met sportspelletjes. Het zijn sporten, maar dan net even anders, het zijn spelletjes met een sportbasis.

In dit boekje vind je spelletjes op basis van de volgende sporten:

Apenkooien, Badminton, Basketbal, Curling, Estafette, Frisbee, Golf, Gymnastiek, Handbal, Hockey, Korfbal, Paintball, Petanque, Rugby, Sjoelen, Slagbal, Tafeltennis, Tennis, Touwtrekken, Trefbal, Voetbal, Volleybal, Worstelen, Zwemmen

Te koop voor €12,50 (excl. verzendkosten) www.jongnederland.nl/webwinkel

Speurtochten


Speurtochten is een boekje boordevol met speurtochten en tochttechnieken.
De speurtochten zijn geordend op leeftijd. Door tochten te combineren, iets aan te passen of opdrachten toe te voegen, maak je de tocht geschikt voor elke leeftijd!

Speurtochten is uitgebracht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan.

Te koop voor €10,= (excl. verzendkosten) www.jongnederland.nl/webwinkel.

Spelen met knopen en pionieren


Spelen met knopen en pionieren is een boekje met instructie voor een aantal basisknopen en sjorringen. Deze zijn aangevuld met spelletjes en pioniertoepassingen. Zo komen alle spelpijlers van Jong Nederland aan bod: (Sport &) Spel, Creativiteit en Buitenleven.

Te koop voor €10,= (excl. verzendkosten) www.jongnederland.nl/webwinkel.

Natuurspelen!


Natuurspelen! is een boekje vol natuurspelen en –activiteiten uitgebracht door Jong Nederland om het spelen in en met de natuur te bevorderen. In dit boekje vind je allerlei natuurspelen en -activiteiten.

De natuurspelen en -activiteiten zijn geordend op de spelpijlers van Jong Nederland: (Sport &) Spel, Creativiteit en Buitenleven. De lichtgroene balkjes geven het onderdeel Spel aan. Bij de felgroene balkjes vind je Creativiteit en bij donkergroen Buitenleven. Binnen de ordening op spelpijlers, zijn de spelen vervolgens geordend op leeftijd en aantal deelnemers.

In het boekje kun je o.a. lezen hoe de noten-bootjes-race gaat of inktvistikkertje, hoe je zelf papier maakt of een onderwaterkijker, hoe je kookt zonder pan en de windrichting herkent zonder kompas.

Te koop voor €12,50 (excl. verzendkosten) www.jongnederland.nl/webwinkel.