Training voor International Awardbegeleiders


Op diverse data in 2016 wordt een training aangeboden voor nieuwe Awardbegeleiders. De training vinden plaats op diverse locaties die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en met de auto (gratis parkeren).

Deze training is bedoeld voor iedereen die als begeleider met het programma van de International Award (http://award.nl/) wil starten en een groep deelnemers wil begeleiden. Het volgen van deze cursus is een voorwaarde om het programma te mogen en te kunnen uitvoeren. De training is geconcentreerd in 1 dag. Met deelnemers die starten met een nieuw Awardproject, wordt aan het einde van die dag een vervolgafspraak van een dagdeel ‘op maat’ gemaakt. Nieuwe Awardprojecten ondertekenen dan ook de Samenwerkingsovereenkomst.

In de training komen aan bod


· Een uitgebreide uitleg over het programma en een verdieping in alle onderdelen en mogelijkheden van The International Award for Young People.
· Het bespreken van de rol van de begeleider in het organiseren van het programma en het begeleiden van de deelnemers, de jongeren.
· Het nationale en internationale aspect van de organisatie en de mogelijkheden die dat biedt.
· Het bespreken van veel voorbeelden, situaties en vragen om alle informatie concreet te maken. Tijdens de vervolgafspraak met begeleiders die een nieuw Award-project starten staat de voorbereiding van de start en verdere uitrol van het programma op de afdeling centraal.

Data


Neem contact met ons op om te vragen waar en wanner je kunt aansluiten voor een training.
Een training ‘op verzoek op eigen locatie’ voor minimaal 6 mensen kan natuurlijk ook.

Tijd: Inloop 9.30 uur, start 10.00 tot uiterlijk 20.30 uur.

Kosten: Deelname voor leiding van Jong Nederland is in 2016 gratis. De cursuskosten bedragen normaal per persoon € 200,- voor docenten en beroepskrachten en € 100,- voor vrijwilligers/deelnemers van vrijwilligersorganisaties. Dat is incl. het cursusmateriaal en alle maaltijden e.d. gedurende de hele dag.