Muzikale workshop leiding


Deze cursus is bedoeld voor alle leiders en leidsters die graag meer muziek willen gebruiken in hun groepen. Je maakt kennis met verschillende liedjes en activiteiten. Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor alle leiders en leidsters. Je hebt geen muzikale voorkennis nodig en het is niet erg als je niet kunt of durft te zingen.

Leeftijd
Deze cursus heeft geen minimale leeftijd. Wel dien je leider te zijn bij Jong Nederland.

Doel en inhoud
De muzikale workshop voor leiding is een workshop waarin je kennis maakt met verschillende liedjes en spellen die ingezet kunnen worden als nevenactiviteit of energizer. Je maakt deze op een leuke interactieve manier eigen en leert verschillende manieren om een lied aan te leren. De volgende onderdelen komen aan bod:
* Muzikale spellen (diverse leeftijdsgroepen)
* Bewegen op muziek (diverse leeftijdsgroepen)
* Zingen (diverse leeftijdsgroepen)
* Het gebruik van instrumenten
* Hoe leer je een lied aan?
* Welk lied is geschikt voor welke doelgroep?
Er is ook gelegenheid om eigen liedjes mee te nemen. Na afloop krijg je een bundeltje met de liedjes en spelletjes mee naar huis.

Voorwaarden
* Een grote binnenlocatie, bijvoorbeeld een gymzaal
* Voldoende krukjes en/of stoelen
* Een geluidsinstallatie die hard genoeg kan om de binnenlocatie van geluid te voorzien.
* Pen en papier

Kosten
De kosten verbonden aan deze cursus zijn € 12,- per persoon. Daarbovenop komt de reiskosten vanuit Budel (heen en terug) à €0.32 per kilometer. Het minimum aantal deelnemers is 10 personen. Maximaal kunnen 25 mensen deelnemen aan de cursus.

Muzikale workshop kinderen


Tijdens deze workshop is er geen tijd om rustig stil te zitten. We gaan zingen, muzikale spelletjes spelen, instrumenten bespelen en bewegen op muziek. Deze workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor de kinderen tot 16 jaar. Je hebt geen muzikale voorkennis nodig en het is niet erg als je niet kunt of durft te zingen.

Leeftijd
De kinderen in de groep dienen qua leeftijd dicht bij elkaar te liggen. De maximale leeftijd is 16 jaar.

Doel en inhoud
Deze workshop zal grofweg bestaan uit zingen, spelen (spelletjes, instrumenten), en bewegen. Er zal zoveel mogelijk materiaal aan bod komen wat na de workshop ook ingezet kan worden. De focus ligt dus niet op het zo mooi mogelijk kunnen zingen of spelen, hoewel dat natuurlijk mooi meegenomen is. Wel is het belangrijk dat de kinderen plezier hebben en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Na afloop krijgt iedere groep één bundeltje met de liedjes en spelletjes mee naar huis.

Voorwaarden
* Een grote binnenlocatie, bijvoorbeeld een gymzaal
* Voldoende krukjes en/of stoelen
* Een geluidsinstallatie die hard genoeg kan om de binnenlocatie van geluid te voorzien.
* Pen en papier

Kosten
De kosten verbonden aan deze cursus zijn € 4,- per persoon. Daarbovenop komt de reiskosten vanuit Budel (heen en terug) à €0.32 per kilometer. Het minimum aantal deelnemers is 10 personen. Maximaal kunnen 25 mensen deelnemen aan de cursus.