Coronavirus


11-03-2020
Jong Nederland adviseert de afdelingen in Noord-Brabant de opkomsten komende week (t/m 16 maart 2020) niet door te laten gaan. We volgen hiermee het advies van de veiligheidsregio Brabant om het aantal sociale contacten gedurende een week te beperken.

12-03-2020
Het kabinet neemt verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Ze adviseren om sociale contacten sterk te beperken.

Jong Nederland adviseert daarom alle Jong Nederland afdelingen om de clubmiddagen en – avonden niet door te laten gaan.

Dit is geldig tot en met 31 maart.

12-03-2020
Mocht je je jullie Jong Nederland afdeling aangemeld hebben voor NLdoet komend weekend: het oranjefonds doet de oproep om alle NLdoet activiteiten uit te stellen www.oranjefonds.nl/oproep-stel-nldoet-activiteiten-uit.

17-03-2020
JongNL Limburg: We hebben helaas droevig nieuws rondom de Kidsparty. De KidsParty op 4 & 5 april 2020 zal wegens het coronavirus en de bijbehorende maatregelen niet doorgaan. Door het grote aanbod van activiteiten bij alle betrokken organisaties zullen we de KidsParty dit jaar ook niet op een later tijdstip inhalen. Zet dus volgend jaar al in je agenda: KidsParty zal dan op 10 & 11 april plaatsvinden.

19-03-2020
I.v.m. de aangescherpte maatregelen van het kabinet geldt het advies om de clubmiddagen en -avonden niet door te laten gaan tot en met 6 april.

De introductiecursus en kampbivakcursus worden uitgesteld. We gaan t.z.t een nieuwe datum prikken.

Hebben jullie ook een leuke online opkomst gehad en wil je je programma delen? Mail dan naar info@jongnederland.nl.

24-03-2020
Zwerfweekend afgelast: met de aanvullende maatregelen van het kabinet in de aanpak van het coronavirus, kan het Zwerfweekend 2020 helaas niet doorgaan. We nemen binnenkort contact op met de ingeschreven deelnemers.

24-03-2020
I.v.m. de aangescherpte maatregelen van het kabinet kunnen de reguliere Jong Nederland clubmiddagen en -avonden tot 1 juni niet doorgaan.

Ook Jong Nederland Heusden heeft de krant gehaald door op een creatieve manier groep te draaien: www.ed.nl/de-peel/kinderen-genieten-veilig-van-quarantainequiz-in-asten-heusden~a24bb242/

26-03-2020
Beste allemaal,

We begrijpen dat dit voor iedereen aparte tijden zijn. De maatregelen en adviezen van de regering en het RIVM hebben een grote impact op iedereen. Daarnaast kunnen er zorgen zijn voor de gezondheid van jezelf en je familie of de situatie op je werk. Als Jong Nederlanders komen daar vragen en zorgen voor jullie club bij. Wanneer kunnen we weer groep draaien? Wat doen we met het zomerkamp? Hoe gaan we om met een ziek lid of vrijwilliger? Hoe gaan we het financieel redden als financiële acties niet doorgaan en we ons gebouw niet kunnen verhuren? Als Landelijke Bestuur willen we jullie graag helpen. Helaas kunnen ook wij niet in de toekomst kijken om te zeggen hoe de situatie zich zal ontwikkelen. Hieronder een aantal adviezen om rekening mee te houden:

* Allerbelangrijkst is om de adviezen en richtlijnen van het RIVM, de regering en je eigen veiligheidsregio te blijven volgen. Voor jullie afdeling betekent dat voorlopig geen groepsbijeenkomsten, kampen of andere bijeenkomsten.
* Het is nu nog te vroeg om te zeggen of kampen in de zomervakantie door kunnen gaan. Voor groepsweekenden ligt dit aan de datum waarvoor ze gepland zijn. Wel of niet doorgaan is afhankelijk van het verloop van de pandemie en de maatregelen zoals die dan gelden. Kijk alvast in huurcontracten of neem contact op met de verhuurder over hoe om te gaan met een annulering.
* Probeer contact te houden met je leden, bijvoorbeeld door regelmatig contact en een online programma.
* Financieel kunnen de maatregelen een impact hebben op je afdeling:
- Contributie kan nog gewoon geïnd worden. Voor de meeste afdelingen geldt dat de meeste kosten doorlopen, zoals vaste lasten. Daarnaast zijn er mogelijk minder inkomsten van verhuur of ander activiteiten. De contributie van de leden helpt je afdeling in deze lastige tijd. Het kan goed zijn om je leden hier over te vertellen.
- Je gemeente is mogelijk bereid om gemeentelijke heffingen uit te stellen of kunnen op een andere manier helpen. Kijk hiervoor op de site van je gemeente of neem contact met hen op.
- Mocht het lastig worden om de huur of hypotheek te betalen, neem dan contact op met jullie verhuurder of bank om de mogelijkheden te bespreken.

Als landelijke organisatie helpen we graag als er andere vragen zijn. Het Landelijk Bureau is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, en donderdag van 9.30 – 12.30 uur via 013 580 00 85. Natuurlijk kun je ook mailen via info@jongnederland.nl.

We wensen jullie allemaal veel sterkte en gezondheid in deze tijd.

Landelijk Bestuur Jong Nederland

www.scouting.nl/nieuws/1859-van-offline-naar-online-programma


Kijk op het leidinggedeelte van onze site, onder downloads, voor meer spelinspiratie. Stuur ook jouw online spelinspiratie naar info@jongnederland.nl en we delen het hier.