Burendag 23 september 2017

29-06-2017


Op 23 september 2017 viert Nederland voor de twaalfde keer Burendag. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.
Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 400,= van het Oranje Fonds. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Doen jullie ook mee?

Let op:
- Lees eerst de voorwaarden voor organisaties.
- Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt een Burendag feestpakket.
- Een aanvraag indienen is mogelijk tot uiterlijk 1 september maar wacht niet te lang: op=op!!

Voorbeeld bestuursreglement invulversie

12-06-2017


Vooruitlopend op de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) 2017 kun je op het leidinggedeelte van onze site een voorbeeld bestuursreglement vinden voor je Jong Nederland afdeling. 

Elke stichting heeft een bestuur, zo is wettelijk bepaald. Een goed bestuur is essentieel voor een gezonde organisatie. Als je bestuurder van een stichting wordt, is het goed om te weten wat er precies van je verwacht wordt. Bij wet ben je als bestuurder verplicht tot het voeren van 'behoorlijk bestuur' over de rechtspersoon. Als bestuur is men verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. In principe is de organisatie zelf aansprakelijk. Zo mogen bestuurders niet meebeslissen over een onderwerp waarbij zij een tegenstrijdig belang hebben. Dit moet voorkomen dat een persoonlijk belang wordt gediend en niet het belang van de stichting. Het is dus belangrijk om alle afspraken zoals taakverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden op een duidelijke manier op te nemen in een contract en/of reglement.

Zwerfweekend

22-05-2017


Wij wensen alle deelnemers en vrijwilligers van het Zwerfweekend heel veel plezier!

Vacature spelboekje

08-05-2017


We gaan weer een prachtig nieuw spelboekje maken en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Het gaat om meedenken, bedenken, schrijven en ontwikkelen van spelletjes voor het spelboekje Sport Anders. Je kan grotendeels je eigen tijd indelen. Er zullen enkele, erg gezellige, bijeenkomsten op een avond of in het weekend worden georganiseerd. Grijp deze kans om jouw spelexpertise en spelervaring met anderen te delen. Interesse? Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Kampvergunning

08-05-2017


Het kampseizoen staat weer voor de deur! Ga je met je afdeling op kamp of weekend? Dan heb je een kampvergunning nodig. Deze moet minimaal 4 weken voor aanvang van het kamp aangevraagd worden door de persoon die de kamp/bivakcursus heeft gevolgd en aanwezig is tijdens het kamp. Het aanvraagformulier 2017 vind je op het leidinggedeelte van onze website!

Plek vrij bij het Juniorentoernooi van District de Kempen

02-05-2017


We hebben nu 92 kinderen uit het district De Kempen die deelnemen dus evt zouden we nog ruimte hebben voor nog een groep van om en nabij de 10 kinderen. Het weekend is op 12 (avond), 13 (hele dag) en 14 mei (ochtend) in Reusel en de eigen bijdrage is 20 eur per kind. Hebben jullie zin om mee te doen?

Vacature Spelendatabank

11-04-2017


Bij Jong Nederland hebben we inmiddels zoveel spelletjes op papier staan, dat we bedacht hebben dat we daar wel een spelendatabank mee kunnen vullen! We zijn op zoek naar vrijwilligers die handig zijn met een CMS en de spelendatabank willen vullen. Heel veel spelletjes hebben we digitaal, het zal dus merendeels ‘kopiëren-plakken’ zijn. Het is een klus waarbij je eigen tijd kan indelen. We weten zeker dat heel veel Jong Nederlanders je daarna erg dankbaar zullen zijn!

Informatie en aanmelden: Landelijk Bureau Jong Nederland, 013 58 000 85 of info@jongnederland.nl.

Week van de Teek: 3-7 april 2017

04-04-2017


Het is De Week van de Teek! Weet jij wat je moet doen als je door een teek gebeten wordt? Je doet er goed aan om aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en aan de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme.

Naar het tekenregistratieformulier

Introductiecursus 22 april: nog plekken vrij

21-03-2017


De eerstvolgende introductiecursus waar nog plek vrij is, is op zaterdag 22 april bij Jong Nederland Avenhorn. Wil je deelnemen aan de cursus? Individueel of met meerdere personen uit je afdeling? Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Set van 4 (felicitatie)kaarten

16-02-2017


Nieuw in de webwinkel: gekleurde ansichtkaarten met Van Harte, Hoera, Gefeliciteerd, Bedankt!
Per set van 4 verschillende: €1,=.

Pagina: 1 .... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .... 33