Oktober is paddenstoelenmaand

12-10-2017


Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: elk najaar poppen ze in groten getale omhoog. Ken jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? Of de biefstukzwam: paddenstoel van het jaar 2017? Online leer je de helden van de herfst kennen, via doe-tips, weetjes en tips om je eigen paddenstoelen te kweken, plukken en eten.

Op www.ivn.nl/paddenstoelen vind je een overzicht van doe-tips en paddenstoelen-weetjes.

Opkampgaan.nl

12-10-2017


Met www.opkampgaan.nl kun je een locatie zoeken voor jullie weekend of kamp. Met behulp van filters geef je jullie wensen aan. Met de zoekresultaten kun je locaties vergelijken. Locatie gevonden? Neem dan contact op met de betreffende verhuurder. Als je jullie blokhut verhuurt, kun je ook jullie accommodatie aanmelden.

Vacature werkgroep Afdelingszaken

19-09-2017


Het Landelijk Bestuur Jong Nederland is op zoek naar… JOU!
Door de onderbezetting in het Landelijk Bestuur krijgen bepaalde taken niet de aandacht die zij verdienen, zo ook de contacten onderhouden met afdelingen. De werkgroep Afdelingszaken ondersteunt het Landelijk Bestuur hierin.
Namens Jong Nederland ga je activiteiten of jubilea van afdelingen bezoeken, op Districtentoer, op verzoek (over bepaalde thema’s) komen praten, etc. Afdelingen/districten sturen hun uitnodiging naar het Landelijk Bureau. Je bent de ogen en oren van het Landelijk Bestuur.

Lees de vacature

Zaalvoetbaltoernooi 2017: aanmelden tot 7 oktober

14-09-2017


Dit zaalvoetbaltoernooi wordt georganiseerd door Jong Nederland Harmelen voor alle leiding/bestuursleden en 16+ers van Jong Nederland. Elk team moet uit minimaal 5 spelers (zowel man als vrouw) bestaan. Tijdens de wedstrijd zullen dan 4 heren en 1 vrouw of 4 vrouwen en 1 heer in het veld staan. “Fullhouse” combinatie mag natuurlijk ook!

Zaterdag 14 oktober 19:45 uur
Sporthal “de Kroon”, Hendriklaan 2 in Harmelen
De kosten voor het zaalvoetbaltoernooi zijn €20,- per team.

Flyer en inschrijven

Jongeren 16-24 jaar gezocht voor project Dag voor een ander

11-09-2017


Doe eens iets anders: organiseer een dag voor een ander! Samen met andere jongeren voor een andere doelgroep waar je anders niet zo snel mee in contact zou komen. Samen met trainers van Plattelandsjongeren.nl gaan jullie in twee dagen op zoek naar een gezamenlijke droom. Hiermee gaan we actief aan de slag!

Waarom meedoen? Budget mogelijk van max. € 1000, een nieuwe ervaring, teambuilding, leer nieuwe mensen kennen, iets voor een ander doen geeft een goed gevoel, ontwikkel nieuwe talenten en vaardigheden (goed voor op je CV!) & een positief resultaat geeft een kick!

Meer informatie en aanmelden

Kamp/bivakcursus op 27-29 oktober

11-09-2017


De Kamp/bivakcursus van dit jaar is op 27-29 oktober in Leende. Je kunt je hier ook individueel voor aanmelden. Stuur een mail met je gegevens naar info@jongnederland.nl. Er zijn nog heel veel plaatsjes vrij.

Meer informatie

Introductiecursus Beers: nog 1 plek vrij

05-09-2017


Bij de introductiecursus bij Jong Nederland Beers op zaterdag 23 september is nog 1 plekje vrij. Wil je deelnemen? Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Laatste werkdag Helma

29-08-2017

Hallo Jong Nederlanders,

Na 8 maanden bij Jong Nederland te hebben gewerkt als consulent, is het vandaag mijn laatste werkdag. Per 1 september ga ik namelijk een nieuwe fulltime uitdaging aan.
Ik kijk met plezier terug op mijn tijd bij Jong Nederland als consulent, maar helemaal afscheid van Jong Nederland neem ik niet. Ik blijf natuurlijk actief bij Jong Nederland Gastel.

Groetjes, Helma

Burendag 23 september 2017

29-06-2017


Op 23 september 2017 viert Nederland voor de twaalfde keer Burendag. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.
Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 400,= van het Oranje Fonds. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Doen jullie ook mee?

Let op:
- Lees eerst de voorwaarden voor organisaties.
- Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt een Burendag feestpakket.
- Een aanvraag indienen is mogelijk tot uiterlijk 1 september maar wacht niet te lang: op=op!!

Voorbeeld bestuursreglement invulversie

12-06-2017


Vooruitlopend op de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) 2017 kun je op het leidinggedeelte van onze site een voorbeeld bestuursreglement vinden voor je Jong Nederland afdeling. 

Elke stichting heeft een bestuur, zo is wettelijk bepaald. Een goed bestuur is essentieel voor een gezonde organisatie. Als je bestuurder van een stichting wordt, is het goed om te weten wat er precies van je verwacht wordt. Bij wet ben je als bestuurder verplicht tot het voeren van 'behoorlijk bestuur' over de rechtspersoon. Als bestuur is men verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. In principe is de organisatie zelf aansprakelijk. Zo mogen bestuurders niet meebeslissen over een onderwerp waarbij zij een tegenstrijdig belang hebben. Dit moet voorkomen dat een persoonlijk belang wordt gediend en niet het belang van de stichting. Het is dus belangrijk om alle afspraken zoals taakverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden op een duidelijke manier op te nemen in een contract en/of reglement.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 32