Introductiecursus: nog plekken vrij

17-01-2017


De eerstvolgende introductiecursus waar nog plek vrij is, is op zondag 5 maart bij Jong Nederland Gerwen. Wil je deelnemen aan de cursus? Individueel of met meerdere personen uit je afdeling? Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Meer informatie over de introductiecursus

NLdoet biedt extra kansen voor Jong Nederland!

03-01-2017


Heeft je locatie een verfje nodig? En het buitenterrein een opknapbeurt? Maar je hebt niet de middelen, tijd of vrijwilligers hiervoor? Dan is NLdoet, op 10 en 11 maart 2017, de uitgelezen kans om al deze klussen te volbrengen. Maak een leuke omschrijving van je klus en laat iedereen in je omgeving weten dat je handen kunt gebruiken. Voor je het weet heb je een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten binnen. Wanneer je kosten maakt voor je klus, kun je voor eind januari een financiële bijdrage van maximaal 400 euro aanvragen bij het Oranje Fonds.

Verder lezen en aanmelden

Hoe succesvol bent u met vrijwilligers... Zelfevaluatie

03-01-2017


Het vrijwilligerswerk valt niet zomaar onder bestaande kwaliteitsinstrumenten. Deze zijn vaak te duur, arbeidsintensief of ingewikkeld. MOVISIE heeft daarom voor Vereniging NOV de Zelfevaluatie ontworpen voor organisaties die met vrijwilligers werken: resultaatgericht en relatief eenvoudig toe te passen. Het is een vragenlijst waarmee organisaties de kwaliteit van hun vrijwilligerswerk (samen met hun vrijwilligers) in kaart kunnen brengen.

De Zelfevaluatie

Kerstopenstelling Landelijk Bureau

22-12-2016


In week tussen Kerst en Oud&Nieuw kun je ons telefonisch bereiken op woensdag en donderdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur.

Hele fijne feestdagen!

Jantje Beton Collecte 13 t/m 25 februari: Collecteer mee en spek tegelijkertijd je eigen clubkas!

16-12-2016


Met de collecte is namelijk 50% van de opbrengst voor de clubkas. Zo kom je met elkaar in actie voor meer buitenspelen! Met meer inkomsten is meer mogelijk. Zoals onderhoud, aanschaf en vervanging van materialen of de organisatie van activiteiten. De Jantje Beton Collecte komt al bijna 50 jaar op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Collecteer mee en help! Kom in actie voor buitenspelen en bewegen! En spek daarmee ook nog eens je eigen clubkas! Deelname is heel eenvoudig.

Meld je snel aan

Idee 3 2016

08-12-2016


Afgelopen vrijdag is Idee 3 van 2016 bezorgd. Ben jij ingeschreven als leiding, maar ontvang je Idee niet, laat ons dit dan weten via idee@jongnederland.nl. Mail ons ook als Idee op het verkeerde adres bezorgd wordt of als jullie 2 exemplaren op 1 adres ontvangen en 1 exemplaar voldoende vinden.

Aanleverdata 2017

Junioren Zwemfestijn 18 dec in Eindhoven

05-12-2016


District de Kempen nodigt alle Jong Nederland junioren uit om mee te doen aan het Junioren Zwemfestijn in Eindhoven.

Wanneer: 18 december 2016
Waar: De Tongelreep, Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven
Aanmelden: zsm!
Kosten: € 6,00 euro per kind

Lees verder

Kerstvakantie Landelijk Bureau

02-12-2016


Tijdens de kerstvakantie zijn we beperkt bereikbaar. Check de website voor de actuele openingstijden.
Houd hier rekening mee als je nog een webwinkel bestelling wilt doen, een kampvergunning of een Speld van Verdienste aan wil vragen.

Langer gratis VOG voor vrijwilligers aanvragen

22-11-2016


Jong Nederland voldoet met de Gedragscode en het Protocol Preventie Ongewenste Intimiteiten aan de voorwaarden voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Jong Nederland vrijwilligers kunnen de VOG ook na 1 januari 2017 gratis blijven aanvragen. Dat heeft staatssecretaris Dijkhoff van het ministerie van Veiligheid en Justitie recent bekendgemaakt. De regeling zou tijdelijk zijn en per 31 december 2016 aflopen. De staatssecretaris heeft nu aangegeven dat de regeling wordt verlengd, zodat organisaties langer kunnen blijven investeren in kwaliteit en veiligheid. Het doel van de gratis VOG is om personen met een relevant strafblad te weren bij organisaties die werken met jongeren en mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks zijn er 100.000 gratis VOG’s beschikbaar. Meld je afdeling aan via www.gratisvog.nl en vraag ook voor jullie afdeling de gratis VOG's aan.

Ledenadministratie Jong Nederland

22-11-2016


Gisteren is het ledenbestand (en het Lidmaatschapsboekje Jong Nederland 2017) naar de secretaris van je afdeling gestuurd. Daarin staan de gegevens van de kaderleden (en de aantallen van de jeugdleden) zoals deze nu bij ons geregistreerd staan. Het is in jullie en in ons belang dat deze gegevens up to date zijn. Controleer je gegevens goed en vul ze aan indien ze nog niet compleet zijn (denk ook aan je mailadres en mobiel telefoonnummer)!

Dit is belangrijk in verband met:
· Wettelijke Aansprakelijkheids- en Ongevallenverzekering (inbegrepen in de contributie)
· toezending Idee
· inschrijven voor (kader)activiteiten
· mogelijkheden tot inloggen op het leidinggedeelte van onze website
· toezenden van informatie vanuit Landelijk Bureau
· registratie van gevolgde cursussen (Introductie- en Kamp/bivakcursus).

Wanneer er een wijziging plaats vindt in de gegevens van kaderleden, denk hierbij aan nieuwe leiding, verandering van groep, adreswijziging, verandering van bestuursfunctie, stoppen als leiding etc., moet je deze altijd direct doorgeven. Dat kan per mail via info@jongnederland.nl. Het lidmaatschapsboekje is ook te vinden op het leidinggedeelte van deze website.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 30