Buitenspeeldag 2011

05-04-2011


Op woensdagmiddag 1 juni 2011 is het weer Buitenspeeldag! Zet je afdeling op de kaart: organiseer een buitenspeelmiddag! Iedere deelnemende organisatie ontvangt na registratie automatisch een gratis startpakket met ballonnen, wimpellijnen en stickers.

Meld je aan op www.buitenspeeldag.nl

Volg ons nu ook via Twitter!

23-03-2011


Je kunt nu ook onze laatste nieuwsberichten volgen via Twitter.

http://twitter.com/JongNederland

EuroCourse 2011: Do you volundare?

15-03-2011


Schrijf je nu nog in voor de EuroCourse in Antwerpen. De EuroCourse vindt plaats van 17 t/m 22 april 2011.

EuroCourse is een training waar jeugdleiders uit heel Europa elkaar ontmoeten en bij elkaar komen voor een specifiek onderwerp. Het is een combinatie van discussies, ervaringen uitwisselen, spelletjes, actie en nieuwe vrienden maken. EuroCourse is een activiteit van Fimcap (www.fimcap.org).

Meer informatie over de Eurocourse vind je hier.

Nog plaatsen vrij bij de kamp/bivakcursus op 6 t/m 8 mei

14-03-2011


Er zijn nog een aantal plaatsen vrij bij de kamp/bivakcursus op 6 t/m 8 mei bij disctrict De Peel. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl

Nog plaatsen vrij bij de introductiecursus op 13 maart

01-03-2011


Er zijn nog een heel aantal plaatsen vrij bij de introductiecursus op zondag 13 maart in District Tilburg. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl

Durven jullie de uitdaging aan?

09-02-2011


We zijn nog hard op zoek naar een afdeling of district die de uitdaging aan wil gaan om het Landelijk Festival 2011 te organiseren. Tijdens het Landelijk Festival leven de jeugdleden zich de hele dag uit met echte Jong Nederland activiteiten. Hier kun je de foto's bekijken van de vorige Landelijke (Back to Basic) Festival dag.

Het zou toch jammer zijn als er dit jaar geen Landelijk Festival is?!

Durven jullie de uitdaging aan?

Vrijwilligerskrant: samen werken aan minder regeldruk

08-02-2011


De krant 'Minder regels voor vrijwilligers’ helpt gemeenten en vrijwilligersorganisaties om samen te werken aan minder regels voor vrijwilligers. Tips, voorbeelden en checklists helpen je op weg.

Samen aan de slag
Een vergunning of subsidie aanvragen? Dat valt niet altijd mee. Vrijwilligersorganisaties moeten zich soms door een woud aan lokale regels werken. Kan dat niet anders? Gelukkig wel. Met de vrijwilligerskrant ‘Minder regels voor vrijwilligers’ kunnen gemeenten én vrijwilligersorganisaties werken aan minder regels voor vrijwilligers. Je leest in deze krant onder andere over thema’s als subsidies, vergunningen en verzekeringen. In de krant staan bovendien goede voorbeelden, handige tips, achtergrondinformatie en praktische checklists waarmee je (samen) direct aan de slag kunt.

Downloaden
De krant ‘Minder regels voor vrijwilligers’ is samengesteld door Vereniging NOV in samenwerking met het ministerie voor Binnenlandse zaken en de VNG. Je kunt de krant hier downloaden.

Bron: NOV

Nieuwe rubriek op de website: Vraag en aanbod

02-02-2011


In deze rubriek kun je als Jong Nederlander een oproep plaatsen voor andere Jong Nederlanders. Deze oproep kan op van alles betrekking hebben. Zo kan het zijn dat je een geweldig kampthema bedacht hebt en je draaiboek graag wilt delen met andere Jong Nederlanders. Of je hebt tenten of andere materialen in de aanbieding... Of je wilt eens van andere Jong Nederlanders te weten komen hoe zij aan nieuwe vrijwilligers komen enzovoort.

Rechtstreeks naar de nieuwe rubriek

Trainers gezocht!

01-02-2011


Lijkt het jou super tof om mee te werken aan de ontwikkeling van de trainingen en ze daarna te geven? Dan zijn we op zoek naar JOU: Voor het project Train! zijn we op zoek naar 16 jongeren uit verschillende provincies, bij voorkeur ervaren bestuurders van plattelandsjongerenverenigingen. Jongeren, tussen de 18 en 30 jaar, die zich het komende jaar willen inzetten om trainingen te ontwikkelen en geven over:
• verantwoord alcoholgebruik
• omgaan met geweld en voorkomen van ongewenst gedrag
• belastingen, verzekeringen en vergunningen
• seks, drugs en rock & roll

Hier kun je de flyer downloaden

Plaatsen vrij bij Introductiecursus op 5 februari

25-01-2011


Er zijn nog een heel aantal plaatsen vrij bij de introductiecursus op zaterdag 5 februari. Heb je de introductiecursus nog niet gedaan, geef dan op voor 31 januari.
De cursus wordt gehouden in Zieuwent en duurt de gehele dag. Om je aan te melden, stuur je een mailtje naar info@jongnederland.nl

Pagina: 1 .... 25 26 27 28 29 30 31 32 33