Introductiecursus zaterdag 18 juni in Twente

07-06-2011


De eerst volgende introductiecursus waar je aan kunt deelnemen is op zaterdag 18 juni. Je kunt je hiervoor ook individueel aanmelden. De cursus wordt gegeven in District Twente. Stuur een mailtje naar info@jongnederland.nl

Online cursus ‘Vinden en binden’

07-06-2011


MOVISIE ontwikkelde speciaal voor deelnemende organisaties aan NL DOET met financiering van het Oranje Fonds de cursus ‘Vinden en binden’.

De cursus geeft handvatten voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. In een persoonlijk plan van aanpak bepaal je zelf de aandachtspunten voor jullie afdeling.

De online cursus bestaat uit een videoprogramma en duurt in totaal 1,5 uur. De cursus is nu ook toegankelijk voor jullie. Bij Code vul je in: NL-DOET2011.
Veel succes met ‘Vinden en binden’!

Ga naar de website www.oranjefonds.nl/bedankt

Burendag 2011: Koppen bij elkaar!

25-05-2011


Op zaterdag 24 september is het voor de 6e keer burendag. Dus, koppen bij elkaar, meld je met je afdeling aan op www.burendag.nl en nodig de buren (de buurt, wijk of dorp) uit om kennis te maken met jullie Jong Nederland afdeling. Laat zien wat jullie doen!

Het is een dag waarop men gezellig samen komt voor een kopje koffie en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt/ hun dorp. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt/dorp. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen daar graag bij. Waar Douwe Egberts inspireert en helpt met het bedenken van goede ideeën, maakt het Oranje Fonds deze goede ideeën mogelijk met een vergoeding van maximaal 500 euro.

Kijk hier voor meer informatie en om jullie idee in te dienen

Vraag het gewoon

03-05-2011


Wil je dat mensen meedoen met jouw initiatief of zich bij jouw afdeling vrijwillig inzetten? Of zou het fijn zijn als iemand eens meedenkt, een ruimte beschikbaar stelt of een vergunning verstrekt?

Vraag het gewoon via www.vrijwilligerswerk.nl.

Veiligheidshesjes

27-04-2011


Jong Nederland veiligheidshesjes zitten niet standaard in het Jong Nederland assortiment. Nu hebben we wel een vraag hierom gekregen. Welke afdelingen zijn ook geïnteresseerd? De kosten kunnen dan gedeeld worden door meerdere Jong Nederland afdelingen. Als jullie interesse hebben, stuur dan voor 18 mei een mailtje naar info@jongnederland.nl.

De hesjes zullen ongeveer € 4,= per stuk gaan kosten, ze voldoen aan de Europese norm EN471 (klasse 2) en zijn verkrijgbaar in kinder- en volwassenenmaten.

Landelijk Seniorentoernooi 2011

27-04-2011


De eerste foto's van het Landelijk Seniorentoernooi staan in het fotoboek op de site. Heb jij nu ook leuke foto's gemaakt tijdens het Landelijk Seniorentoernooi en vind je het leuk dat ze in het fotoboek komen te staan? Stuur dan een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Waardecheques Avonturenpark Hellendoorn

19-04-2011

Het Landelijk Bureau van Jong Nederland heeft een heel aantal kortingsbonnen voor Avonturenpark Hellendoorn gekregen. Is jouw afdeling hierin geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Tegen inlevering van de cheque bij de kassa krijg je 50% korting p.p. op de normale entreeprijs van € 20,50. In juli en augustus geldt een toeslag van € 2,50 p.p. op de 50% korting en betaal je € 12,75 p.p. De cheque is geldig voor max. 5 personen in seizoen 2011.

Oproep: geïnteresseerden voor Jong Nederland veiligheidshesjes

13-04-2011


Veilige dropping: Jong Nederland veiligheidshesjes zitten niet standaard in het Jong Nederland assortiment. Nu hebben we wel een vraag hierom gekregen. Welke afdelingen zijn ook geïnteresseerd? De kosten kunnen dan gedeeld worden door meerdere Jong Nederland afdelingen. Als jullie interesse hebben, stuur dan voor 26 april een mailtje naar info@jongnederland.nl.

Hier lees je meer over een veilige dropping.

Hier vind je het veiligheidsblad: Niet bang in het donker: veiligheid bij droppings en nachtspelen

Landelijk Seniorentoernooi in Enter

12-04-2011


Wij wensen iedereen die komend weekend (15 t/m 17 april) deelneemt aan het Landelijk Seniorentoernooi in Enter heel veel plezier!

Enquête over de gevolgen van de bezuinigingen voor het vrijwilligers werk

05-04-2011


Namens Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de landelijke belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk, vragen wij jullie medewerking aan de enquête over de gevolgen van de recessie en de bezuinigingen voor het vrijwilligerswerk. Deze enquête is bij verschillende organisaties in Nederland verspreid zodat duidelijk wordt of en in welke mate de bezuinigingen en de recessie invloed hebben op de vrijwillige inzet in Nederland. Het is fijn als iedere afdeling de enquête invult.


Waarom meedoen?
Het belang van de vrijwillige inzet in de Nederlandse samenleving wordt onderkend door overheden en het bedrijfsleven. Door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen zal het belang van het vrijwilligerswerk alleen maar toenemen. Daarom is het essentieel om vroegtijdig nadelige invloeden op het vrijwilligerswerk in Nederland te signaleren. De vragenlijst bestaat uit 23 vragen en invullen duurt maximaal 10 minuten. Via onderstaande link kun je starten met het invullen van de enquête.

 

http://www.surveyworld.net/sw/surveys/part.asp?S=54057&Anonymous=1&L=2&R=0&H=32B60A01D8F160493352DA3B6A23F718CF904E3C

Pagina: 1 .... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33