OZB-tarief particulieren nu ook voor instellingen van sociaal belang

04-04-2019


Op 4 december is een Amendement in de Tweede Kamer aangenomen om het voor gemeenten mogelijk te maken het lagere woningtarief voor de OZB toe te passen op instellingen van sociaal belang. Een goed bericht voor sportaccommodaties, dorpshuizen, scouting, muziekverenigingen en goede doelen.

Gemeenten krijgen de vrijheid om voor deze instellingen het woningtarief van de OZB te rekenen in plaats van het hogere tarief voor niet-woningen.

Dit is per 1 januari 2019 ingegaan. Dit wil echter niet zeggen dat gemeenten dit ook doen. Gemeenten mogen kiezen welke categorieën van sociaal belang behartigende instellingen voor het lagere tarief in aanmerking komen. Dat kan gaan om zowel het gebruikersdeel als het eigenaarsdeel.
Gemeenten kunnen er ook voor kiezen alleen het gebruikersdeel of het eigenaarsdeel te verlagen voor een bepaalde categorie organisaties. Gemeenten mogen geen onderscheid maken binnen deze categorieën, zodat niet de ene sportverenigi ng een lager OZB-tarief krijgt dan de andere. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er veel verschillen tussen gemeenten komen.

Meer informatie

Winactie Bike Motion

21-02-2019


Op de valreep kun je nog kaartjes winnen voor Bike Motion! Bike Motion is van 1 t/m 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.
Stuur uiterlijk 25 februari je leukste kampfoto('s) naar info@jongnederland.nl om kans te maken op kaartjes. Het kan zijn dat je je kampfoto terug gaat zien in de volgende Idee.

Welke klus laat jij klaren op 15 & 16 maart?

08-01-2019


Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vergeet niet om tijdig de klus aan te melden bij het Oranjefonds en voor 31 januari 2019 ook de bijbehorende subsidie van en bij het Oranjefonds aan te vragen.

Verder lezen en je klus aanmelden

Nieuwe Jong Nederland afdeling!

08-01-2019


Superblij zijn we dat we een nieuwe Jong Nederland afdeling kunnen verwelkomen: welkom bij de club Jong Nederland Weerselo!

Kerstvakantie Landelijk Bureau

08-12-2018


In de kerstvakantie is het Landelijk Bureau gesloten. Houd hier rekening mee als je nog een webwinkel bestelling wilt doen, een kampvergunning of een Speld van Verdienste aan wil vragen. Doe je bestelling uiterlijk 17 december.

Hele fijne feestdagen!

Jong Nederland is jarig!

06-12-2018


Op 6 december 1944 is Jong Nederland opgericht.
Dat betekent dat we op 6 december 2018 al 74 jaar bestaan!

Dank jullie wel!

04-12-2018


Op 7 december is het internationale vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Jong Nederland. Internationale vrijwilligersdag is een mooi moment om al deze vrijwilligers te bedanken voor hun hulp en inzet. De Verenigde Naties heeft deze dag ingesteld om wereldwijd het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten.

Idee 3 2018

03-12-2018


Afgelopen vrijdag is Idee 3 van 2018 bezorgd. Ben jij ingeschreven als leiding, maar ontvang je Idee niet, laat ons dit dan weten via idee@jongnederland.nl. Mail ons ook als Idee op het verkeerde adres bezorgd wordt of als jullie 2 exemplaren op 1 adres ontvangen en 1 exemplaar voldoende vinden.

Ledenadministratie Jong Nederland

22-11-2018


Afgelopen week is het ledenbestand (en het Lidmaatschapsboekje Jong Nederland 2019) naar de secretaris van je afdeling gestuurd. Daarin staan de gegevens van de kaderleden (en de aantallen van de jeugdleden) zoals deze nu bij ons geregistreerd staan. Het is in jullie en in ons belang dat deze gegevens up to date zijn. Controleer je gegevens goed en vul ze aan indien ze nog niet compleet zijn (denk ook aan je mailadres en mobiel telefoonnummer)!

Dit is belangrijk in verband met:
· Wettelijke Aansprakelijkheids- en Ongevallenverzekering (inbegrepen in de contributie)
· toezending Idee
· inschrijven voor (kader)activiteiten
· mogelijkheid tot inloggen op het leidinggedeelte van onze website
· toezenden van informatie vanuit Landelijk Bureau
· registratie van gevolgde cursussen (Introductie- en Kamp/bivakcursus)

Wanneer er een wijziging plaats vindt in de gegevens van kaderle den, denk hierbij aan nieuwe leiding, verandering van groep, adreswijziging, verandering van bestuursfunctie, stoppen als leiding etc., moet je deze altijd direct doorgeven. Dat kan per mail via info@jongnederland.nl.

Het lidmaatschapsboekje is ook te vinden op het leidinggedeelte van de website

Interim voorzitter

08-11-2018


Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Martijn van der Linden tijdelijk, tot november 2019, zijn werkzaamheden als voorzitter van het Landelijk Bestuur Jong Nederland onderbroken. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Sjouke Posthumus. Sjouke is een Jong Nederlander in hart en nieren. Zijn roots liggen bij de afdelingen Halfweg en Spaarndam. Van 2001 tot 2010 was hij onder andere vicevoorzitter en secretaris van het Landelijk Bestuur en daarvoor was hij lid van diverse landelijke werkgroepen waaronder de Werkgroep Externe Betrekkingen. We zijn blij met de benoeming van Sjouke als interim-voorzitter en wensen hem veel succes!

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 33