Aandacht voor positief jeugdbeleid

14-06-2018


Vandaag valt er in alle gemeenten een brief op de mat voor de wethouders jeugdzaken. In deze brief vraagt Scouting Nederland, samen met Jong Nederland en een groot aantal jeugdorganisaties, aandacht voor een positief jeugdbeleid. De brief beschrijft hoe een goede lokale ondersteuningsstructuur voor een positief jeugdbeleid er volgens de gezamenlijke jeugdorganisaties uit ziet. Zo hopen we samen met de andere jeugdorganisaties positief jeugdbeleid binnen gemeentes meer op de agenda te zetten. Wil je de gehele brief lezen of meer weten over positief jeugdbeleid? Klik dan hier.

Op maandag gesloten

13-06-2018


Op maandag 18 juni, 25 juni en 2 juli zijn we gesloten. Je kunt ons telefonisch bereiken op dinsdag- en donderdagochtend.

Dank jullie wel voor de beursvloer matches!

12-06-2018


Hierbij bedanken we ExpertPlus, Interpolis en Deko Verdivas voor de geweldige matches die we hebben gemaakt op de beursvloer.

Tijdens de Beursvloer Tilburg hebben we een mooie match kunnen maken met ExpertPlus voor een LEAN-sessie. De sessie vond plaats tijdens onze jaarlijkse visiedag; een dag waarop het Landelijk Bestuur van Jong Nederland zowel terug- als vooruitkijkt op de koers die de organisatie vaart. Middels een interactieve workshop, die werd afgewisseld met verschillende energizers, hebben Michel en Arnoud, adviseurs van ExpertPlus, ons meegenomen in een aantal LEAN-aspecten, zoals klantwaarde, klantbehoeften, het KANO-model en A3’en. Hierdoor ontstonden mooie uitkomsten en verrassende dialogen. Wij kijken met veel enthousiasme terug op de LEAN-sessie. Enerzijds door de zeer positieve en aangename houding van de Michel en Arnoud, anderzijds doordat we tools hebben gekregen die we kunnen inzetten om verder stappen te maken met onze organisatie.

AVG en Privacybeleid Jong Nederland

24-05-2018


Morgen is het zover! De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat van kracht. Deze nieuwe Europese privacywetgeving geldt voor alle organisaties binnen de Europese Unie, dus ook voor Jong Nederland. Het Landelijk Bestuur heeft op basis van deze verordening beleid opgesteld met betrekking tot het verzamelen en verstrekken van persoonsgegevens.
Het privacybeleid van Jong Nederland is in te zien op onze website. Daar vind je ook een stappenplan hoe je zelf een privacybeleid kan opstellen voor je eigen afdeling.

www.jongnederland.nl/informatie/algemene-wet-en-regelgeving/avg

Vacature trainer Kamp/bivakcursus

24-05-2018


Taakomschrijving: Geven van de Kamp/bivakcursus van Jong Nederland, intern bij afdelingen. De cursus is voor vrijwilligers van lokale Jong Nederland afdelingen.
Tijdsbeslag: De cursus duurt een weekend per keer. Hoe vaak je cursus geeft is afhankelijk van het aantal aanvragen en beschikbaarheid overige trainers.
Met ingang van: direct.
Bijzonderheden: Vrijwilligersfunctie. Er vindt een intake gesprek plaats. Kennis en affiniteit met Jong Nederland is een pré.
Informatie en aanmelden: Landelijk Bureau Jong Nederland, 013 580 00 85 of info@jongnederland.nl.

Bereid je voor op de nieuwe privacywetgeving: AVG

17-04-2018


Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe Europese privacywetgeving, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt voor alle organisaties binnen de Europese Unie, dus ook voor Jong Nederland. De wet gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens en vervangt daarmee de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Lees verder

Positief jeugdbeleid binnen gemeentes

05-04-2018


Ook na de gemeenteraadsverkiezingen blijft het belangrijk om het positief jeugdbeleid onder de aandacht te houden. Positief jeugdbeleid gaat er vanuit dat investeren in kinderen en jongeren tot positieve resultaten leidt. Heb je dit filmpje al gezien?

Kamp/bivakcursus op 13-15 april:

27-03-2018


Wil jij nog voor het zomerkamp de Kamp/Bivakcursus halen? Schrijf je dan nog snel in voor de Kamp/bivakcursus die gehouden wordt van 13-15 april bij Jong Nederland Zeilberg. Inschrijven mag ook individueel en doe je via info@jongnederland.nl.

Meer informatie

Gesloten op 2e paasdag

27-03-2018


Op 2e paasdag is het Landelijk Bureau gesloten. Fijne Pasen!

Het is weer zo ver: Kaderschouw!

22-03-2018


In 1998 en 2008 waren al prachtedities, en dat doen we dit jaar weer dunnetjes over! Jullie zijn dus op 29 en 30 september weer welkom in Erp! Profiteer tot 1 juni van de Vroege-Vogel korting! En voor de eerste keer mee? Dan zijn er leuke win-acties! Meer info? Check facebook.com/kaderschouw2018 of www.kaderschouw.nl.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 30