Dank jullie wel voor de beursvloer matches!

18-04-2019


Hierbij bedanken we Aces Direct, Interpolis en Deko Verdivas voor de geweldige matches die we hebben gemaakt op de beursvloer.

Idee 1 2019

18-04-2019


Begin april is Idee 1 van 2019 bezorgd. Ben jij ingeschreven als leiding, maar ontvang je Idee niet, laat ons dit dan weten via idee@jongnederland.nl. Mail ons ook als Idee op het verkeerde adres bezorgd wordt of als jullie 2 exemplaren op 1 adres ontvangen en 1 exemplaar voldoende vinden.

De beste tijd, dag, week en maand om vrijwilligers te werven

04-04-2019


Door analyse van duizenden interacties op vrijwilligersplatformen is ontdekt welke tijd, dag, week én maand het meest effectief zijn om vrijwilligers te werven.
* Wellicht verrassend: vrijwilligers blijken met name op kantoortijden in te loggen: tussen 09.00 en 15.00 uur logt 50% van de vrijwilligers in.
* Maandag en dinsdag zijn het meest populair om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk.
* Het najaar blijkt de beste tijd van het jaar om nieuwe vrijwilligers te werven.

Lees verder

OZB-tarief particulieren nu ook voor instellingen van sociaal belang

04-04-2019


Op 4 december is een Amendement in de Tweede Kamer aangenomen om het voor gemeenten mogelijk te maken het lagere woningtarief voor de OZB toe te passen op instellingen van sociaal belang. Een goed bericht voor sportaccommodaties, dorpshuizen, scouting, muziekverenigingen en goede doelen.

Gemeenten krijgen de vrijheid om voor deze instellingen het woningtarief van de OZB te rekenen in plaats van het hogere tarief voor niet-woningen.

Dit is per 1 januari 2019 ingegaan. Dit wil echter niet zeggen dat gemeenten dit ook doen. Gemeenten mogen kiezen welke categorieën van sociaal belang behartigende instellingen voor het lagere tarief in aanmerking komen. Dat kan gaan om zowel het gebruikersdeel als het eigenaarsdeel.
Gemeenten kunnen er ook voor kiezen alleen het gebruikersdeel of het eigenaarsdeel te verlagen voor een bepaalde categorie organisaties. Gemeenten mogen geen onderscheid maken binnen deze categorieën, zodat niet de ene sportverenigi ng een lager OZB-tarief krijgt dan de andere. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er veel verschillen tussen gemeenten komen.

Meer informatie

Winactie Bike Motion

21-02-2019


Op de valreep kun je nog kaartjes winnen voor Bike Motion! Bike Motion is van 1 t/m 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.
Stuur uiterlijk 25 februari je leukste kampfoto('s) naar info@jongnederland.nl om kans te maken op kaartjes. Het kan zijn dat je je kampfoto terug gaat zien in de volgende Idee.

Welke klus laat jij klaren op 15 & 16 maart?

08-01-2019


Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vergeet niet om tijdig de klus aan te melden bij het Oranjefonds en voor 31 januari 2019 ook de bijbehorende subsidie van en bij het Oranjefonds aan te vragen.

Verder lezen en je klus aanmelden

Nieuwe Jong Nederland afdeling!

08-01-2019


Superblij zijn we dat we een nieuwe Jong Nederland afdeling kunnen verwelkomen: welkom bij de club Jong Nederland Weerselo!

Kerstvakantie Landelijk Bureau

08-12-2018


In de kerstvakantie is het Landelijk Bureau gesloten. Houd hier rekening mee als je nog een webwinkel bestelling wilt doen, een kampvergunning of een Speld van Verdienste aan wil vragen. Doe je bestelling uiterlijk 17 december.

Hele fijne feestdagen!

Jong Nederland is jarig!

06-12-2018


Op 6 december 1944 is Jong Nederland opgericht.
Dat betekent dat we op 6 december 2018 al 74 jaar bestaan!

Dank jullie wel!

04-12-2018


Op 7 december is het internationale vrijwilligersdag. Een mooie gelegenheid om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Jong Nederland. Internationale vrijwilligersdag is een mooi moment om al deze vrijwilligers te bedanken voor hun hulp en inzet. De Verenigde Naties heeft deze dag ingesteld om wereldwijd het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .... 33